Beveiligingscamera

Een veilig gevoel is de meeste mensen hartstikke veel waard. De plek waar u tot rust moet komen, uw huis, moet daarom uitstekend beveiligd worden. Eén van de gemakkelijkste manieren is om in onze webshop een aantal artikelen te selecteren, zoals een beveiligingscamera. Wij leveren in Nederland 7 dagen per week, dus u zult niet lang hoeven wachten op een extra stukje veiligheid. Want: voorkomen is altijd beter dan verzekeren. Bestel dus snel een camera bij SafeBe4Brave!

Bekijk onze producten

Beveiligingscamera kopen

De beveiligingscamera is misschien wel het meest voor de hand liggende product als u thuis een extra oogje in het zeil wil kunnen houden. De camera geeft u namelijk de unieke mogelijkheid om zónder in huis aanwezig te zijn, toch alles mee te kunnen krijgen van wat er gebeurt. U heeft eigenlijk altijd de touwtjes in handen. Bij veel camera’s is het mogelijk om op uw smartphone mee te kijken en controleren wat er in of om het huis allemaal gebeurt. Daarnaast heeft een camera die in het zicht hangt een afschrikwekkende werking. Criminelen bedenken zich wel twee keer voordat ze met hun gelaat op camera staan terwijl ze een misdrijf plegen. Uit de misdaadcijfers blijkt dat misdadigers en inbrekers huizen mét een beveiligingscamera veel vaker links laten liggen dan huizen zónder. Vaak zijn gebouwen die één of meerdere camera’s aan de gevel hebben hangen ook nog eens uitgerust met een flink alarmsysteem, wat afgaat bij een inbraak. Ook als u geen inbraaksysteem heeft, zal een beetje inbreker het risico niet nemen als hij de camera ziet hangen. Zéker niet als er genoeg alternatieven in de buurt zijn die geen overduidelijke beveiliging hebben. De reden dat een camera zo afschrikt is omdat de meeste inbraken zogeheten ‘gelegenheidsmisdrijven’ zijn. Een dief ziet een gelegenheid en besluit dan pas om iets te stelen. De beveiligings camera alleen al zorgt er eigenlijk voor dat er geen goede gelegenheid meer is!

Als er dan tóch iets mis is gegaan in of rondom uw huis, heeft u met een camera het grote voordeel dat u de beelden nog heeft. Veel camera’s zijn namelijk uitgerust met een recorder, zodat u gebeurtenissen terug kunt kijken. En als er een dief zo dom is geweest om in of rond uw huis iets te stelen, staat hij in ieder geval duidelijk op beeld en is er een veel grotere kans dat de politie hem in de kraag kan vatten.

Een beveiligingscamera is dus eigenlijk aan iedereen aan te raden, want er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan. Wilt u weten welke soorten er allemaal zijn? Dat leest u hieronder!

Soorten beveiligingscamera

Beveiligingcamera’s zijn er in verschillende vormen maten en modellen.

Beveiligingscamera inclusief recorder

Deze categorie is een hele goede optie als u de opnames van de camera nog een tijdje wil bewaren. Een beveiligingscamera met recorder biedt namelijk de mogelijkheid om de gemaakte beelden op te slaan. Dit kan bij de bewijskracht van pas komen, maar ook als u nog eens goed wil kijken wie er op een bepaalde dag allemaal bij uw huis zijn geweest. Als u bijvoorbeeld op vakantie bent, gaat u niet de heel dag op uw smartphone mee zitten kijken met wat er thuis gebeurt! Het kan daarom fijn zijn om achteraf nog te kunnen zien wat zich bij uw huis heeft afgespeeld. Dit hoeft helemaal niet naar aanleiding van een inbraak te zijn, maar kan ook voor uw gemoedsrust prettig zijn. Het ‘extra paar ogen’ kan u achteraf meer dan voldoende informeren over wat er op een dag is gebeurd. Let wel op: bij sommige exemplaren zult u een losse harde schijf moeten kopen waarop de beelden opgeslagen kunnen worden. Ook zijn niet alle exemplaren ‘slim’ wat wil zeggen dat u niet bij alle camera’s die een recorder hebben live kunt meekijken. Als u dit wel wilt, is het handig om hier op te letten bij de aanschaf.

Slimme beveiligingscamera

Een slimme beveiligingscamera heeft als grote voordeel dat u overal ter wereld mee kunt kijken met wat er thuis gebeurt. De camera’s zijn ‘slim’ omdat ze communiceren met uw smartphone. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding! U kunt live bekijken wat er gebeurt en bent dus als het ware toch een beetje thuis, zelfs als u in het buitenland zit. Maar ook vanaf uw werk kan het prettig zijn om het huis toch een beetje in de gaten te houden. Daarom zijn veel slimme beveiligingscamera’s uitgerust met een functie die u alarmeert als er een verdachte situatie wordt waargenomen. U ontvangt dan een melding op uw smartphone of tablet, zodat u direct weet dat u eventjes met de camera mee moet kijken. Mocht u dan iets zien wat niet de bedoeling is, dan kunt u direct de politie inlichten. Eigenlijk bent u met een slimme camera altijd in staat om te reageren bij een noodsituatie bij uw huis!

Draadloze beveiligingscamera

Een draadloze beveiligingscamera is, zoals het woord al zegt, niet voorzien van een snoer die u ergens op aan moet sluiten om de beelden te bekijken. Deze systemen zijn verbonden met uw wifi en uw smartphone, en geven op die manier live de beelden door. Alles gaat dus via een draadloze verbinding. Dit heeft als grote voordeel dat u de camera overal op kunt hangen waar u wilt. Het enige wat u moet doen is de camera aansluiten op het lichtnet of een adapter, om hem op die manier van stroom te voorzien. Dit soort beveiliging leent zich goed voor wat een ‘undercover’ benadering. De camera’s zijn vaak erg klein, waardoor ze nauwelijks opvallen. Het afschrikwekkende aspect vervalt dus enigszins, maar deze categorie is vooral handig als u juist niet wilt opvallen, bijvoorbeeld omdat u een situatie wil vastleggen waarbij het niet de bedoeling is dat iedereen weet dat er camera’s hangen.

Advies over beveiligingscamera

Het hangt helemaal van uw situatie af welk product bij u past. Als u het maximale uit de camera wil halen, ga dan voor een opvallend exemplaar met slimme functies én recording-mogelijkheden. Zo heeft u de afschrikwekkende werking, kunt u live meekijken en is het mogelijk om achteraf bewijsmateriaal te leveren. Maar wie liever minder opvalt is beter af met de kleine, draadloze camera. Weet u nog niet helemaal welke categorie het beste bij u past? Bekijk dan snel ons hele assortiment beveiligingscamera’s!