Terug naar het overzicht

Alles wat u moet weten over de deurbel met videocamera!

Wanneer u thuis bent en de deurbel gaat, is uw eerste reactie waarschijnlijk om de deur open te doen. Eigenlijk zonder dat u weet wie er voor de deur staat! Dat gaat in veel gevallen goed, maar het kan voor de veiligheid van u en uw huis toch ook wel prettig zijn om van tevoren al te weten wie er voor de deur staat. Het kan immers zo zijn dat er iemand aanbelt die u liever niet te woord staat, of die u liever niet in uw huis wil hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei soorten deurbellen, waaronder exemplaren met camera. Het ouderwetse kijkgat in de deur is hiermee verleden tijd, aangezien u gemakkelijk via een intercom of via uw smartphone kunt zien wie er voor de deur staat! In deze blog leggen wij u alles uit over de deurbel met videocamera.

Verschillende soorten deurbellen met camera

Uiteraard is het handig om eerst even onderscheid te maken tussen verschillende soorten camera’s. Als eerste is er de deurspion. Dit is eigenlijk een ouderwetse manier om te bekijken wie er voor de deur staat. Het is namelijk een ‘kijkgat’ in uw deur. Als er aangebeld wordt kunt u eerst door het kijkertje kijken dat in de buitendeur zit, om er op die manier achter te komen wie er voor de deur staat. In het kijkertje zit een fish-eye lens, zodat de gehele persoon te zien is. Zoals vermeld werd deze methode vroeger vaak gebruikt, omdat het een eenvoudige manier is om te controleren wie er aanbelt. Echter, vandaag de dag zijn er veel geavanceerdere producten op de markt.

Digitale deurcamera’s

Tegenwoordig zijn er vrij eenvoudige, maar zeer handige systemen te koop waarmee u direct ziet wie er aanbelt. Zo zijn er deurintercomsystemen, maar ook digitale camera’s die u met uw smartphone kunt verbinden. Een deurintercom is een camera bij de deur, die verbonden is aan een intercomsysteem in uw huis. Op het moment dat er iemand aanbelt kunt u via de intercom met diegene communiceren, en in de meeste gevallen kunt u ook zien wie het is. Het prettige aan dit systeem is dat u vanuit huis meteen kunt zien of het een bekende is, en dat u mensen ook meteen te woord kunt staan. Daarnaast heeft een intercom als voordeel dat het vaak te koppelen is aan een elektronische poort. Mocht u dus een intercom bij een poort monteren, dan kunt u deze in veel gevallen via de intercom bedienen. U zult dus niet meer naar buiten hoeven gaan om de poort te openen, dat doet u gewoon vanuit huis. Ideaal! De tweede categorie is de digitale camera die u met de smartphone kunt verbinden. Deze hebben een soortgelijke werking als de intercom, met één heel groot verschil: uw telefoon ís de intercom. U hoeft dus geen vaste plek meer te hebben in het huis waar de intercom hangt, want u draagt ‘m eigenlijk altijd al bij u. Veel van deze camera’s die u met de smartphone kunt verbinden bieden u dus een groot voordeel: zelfs als u niet thuis bent, kunt u zien wie er voor de deur staat. Bij sommige systemen is het ook mogelijk om te praten met degene die aanbelt.

Welke voordelen hebben digitale intercoms?

Het ligt voor de hand, maar met de digitale deurbel heeft u een aantal grote voordelen. De belangrijkste: u hoeft de deur niet te openen om te zien wie er aanbelt. U kunt gewoon op de camera bekijken wie het is, en vervolgens beslissen of u wel of niet open gaat doen. Confrontaties aan de voordeur zijn hiermee verleden tijd, want bij een persoon die u niet kent of liever niet te woord staat laat u de deur gewoon dicht. Dit zorgt voor een veilig gevoel, want u kunt de persoon wel zien, maar hij of zij u niet. Het is daarom voor degene die aanbelt niet eens duidelijk of u wel thuis bent! Het voordeel is dat het niet nodig is om kenbaar te maken dat er iemand in het huis is, omdat u heel eenvoudig kunt kiezen om de deurbel te negeren als er een persoon aanbelt die u niet bevalt.

Toezicht, ook als er niemand thuis is

Wanneer u veel van huis bent is het eigenlijk wel een aanrader om beveiligingscamera’s op te hangen. Maar, een videocamera bij de voordeur is al een heel goed begin. U weet dan tenminste wie er aan de deur is geweest! Zeker in combinatie met een beveiligingscamera met recorder kunt u ook de volgende dag nog precies zien wat er gebeurd is rondom uw huis. Het voordeel is dat wanneer er niemand thuis is, het toezicht nog steeds optimaal blijft. U kunt namelijk gewoon met een smartphone verbinding maken met de deurbel en op die manier zien wie er heeft aangebeld. Mocht u op de camera zien dat er iets niet in de haak is, dan kunt u eventueel uw buren of de politie waarschuwen. Er mag dan niemand thuis zijn, het toezicht is er áltijd! En dat geeft toch wel een prettig gevoel.

Combinatie met camerasystemen

Mocht u de videodeurbel overwegen, dan raden wij eigenlijk aan om ook meteen een beveiligingscamera met recorder aan te schaffen. Het komt nogal eens voor dat de deurbel niet alles registreert wat er rondom het huis gebeurt, omdat het natuurlijk gericht is op personen die voor de deur staan. Met een beveiligingscamera kunt u het gebied waar opnames van gemaakt worden, enorm vergroten. Door de juiste hoek te kiezen zorgt u ervoor dat bezoekers al vóórdat de videodeurbel ze ziet op beeld staan. Dit draagt bij aan beter toezicht, omdat u vanuit meerdere hoeken beeldmateriaal heeft. Met een combinatie van deze twee beveiligingsartikelen profiteert u dus van optimaal toezicht.

Deurbel met camera kopen

Bij SafeBe4Brave bent u aan het juiste adres als u een deurbel met camera wil kopen. Wij hebben verschillende soorten camera’s, óók voor bij uw voordeur. En als u meteen de verstandige keuze maakt om een beveiligingscamera met recorder aan te schaffen, bent u in onze webshop ook op de juiste plek. Wij hebben een ruim assortiment aan beveiligings- en bewakingsartikelen om uw huis zo goed mogelijk te beveiligen. Dat maakt dat het bij u thuis nóg prettiger wonen wordt! Benieuwd naar wat wij zoal aanbieden? Bekijk dan snel de deurbel met videocamera en de beveiligingscamera met recorder!

Terug naar het overzicht