Terug naar het overzicht

Een WiFi-versterker kopen? Hier zijn 6 redenen waarom u dat direct moet doen!

U zou het misschien niet zeggen, maar het is eigenlijk raar dat niet iedereen een wifi versterker in huis heeft. Want heeft u nooit meegemaakt dat u zelfs in uw eigen huis maar één streepje verbinding heeft? Dat is hartstikke irritant! Zeker als u ook een beveiligingscamera of bewakingscamera heeft hangen die verbonden is met het internet. In dat geval kunt u er maar beter voor zorgen dat de camera’s goed verbonden zijn, want u zou toch niet willen dat ze precies op het moment dat er iets gebeurd het even niet doen. De beste oplossing: zorg ervoor dat uw draadloze netwerk een stuk beter wordt. Waarom precies? Nou, vanwege één of meerdere van onze 6 redenen! Het wordt nu écht tijd om een versterker aan te schaffen voor in uw huis…

Reden 1: Kilometers ver bereik

Heeft u een groot huis, een hele grote tuin of misschien zelfs een heel landgoed? Dan is het onmogelijk om overal wifi te hebben. Toch? Nee, zeker niet! Het is juist heel goed mogelijk om overal bereik te hebben en te profiteren van uw draadloze internet. Met een goede versterker kunt u het signaal van de router wel kilometers ver laten dragen, zodat u in uw gehele tuin – of bijna in uw hele dorp – signaal heeft. Dit komt omdat de repeater het signaal oppikt, en als het ware als tussenstation opnieuw verzend. Daarmee is het heel goed mogelijk om uw bereik meer dan te verdubbelen. Geen verbinding? Dat wordt met zo’n versterker dan echt wel verleden tijd, tenzij uw complete netwerk bij de provider er uit ligt… En dat gebeurt natuurlijk bijna nooit! Dus u heeft vrijwel altijd enorm ver bereik.

Reden 2: overal goede internetsnelheid

Niets is zo irritant als slecht internet. Net wanneer u aan het gamen bent, of aan het videobellen, valt ineens de verbinding weg! Heel vervelend. Maar met een versterker is dit probleem verleden tijd. Het netwerk wordt uitsluitend vergroot, en niet aangetast, dus de verbindingssnelheid blijft hetzelfde als u verder weg staat. Nooit meer naar de router toe lopen om dat ene filmpje te kunnen laden, maar gewoon op de bank blijven zitten omdat de snelheid daar even hoog is. Een wifi repeater werkt namelijk op 2.4 GHz en 5.4 GHz-frequentie. Dit vertegenwoordigt het aantal signalen dat het netwerk per seconde kan versturen en ontvangen. Dus met 5.4 GHz worden signalen 5,4 miljard keer per seconde verzonden! U begrijpt: dat is meer dan genoeg voor razendsnel internet. Met een versterker zorgt u er dus voor dat u overal een goede internetsnelheid realiseert.

Reden 3: geen nieuw netwerk hoeven aanleggen

Een acces point is een apparaat dat u ergens in een ruimte neerzet waar een goede wifiverbinding wel gewenst is. U verbindt dit apparaat met een netwerkkabel, die u ook in uw router plugt. Er is dus géén reden om een gloednieuw netwerk aan te leggen, want u kunt het huidige netwerk gewoon uitbreiden. Wel zo handig, zeker als u een heel groot huis heeft of wellicht een compleet gebouw van internet wil voorzien. De acces points realiseren een stabiele, draadloze verbinding. Ideaal dus als u een grote ruimte of gebouw via één router van internet wil voorzien! Het is een goedkopere en veel handigere oplossing dan alles opnieuw laten bekabelen. Zeker omdat het signaal van de acces points vaak net zo goed zijn als de kabel waarmee ze verbonden zijn.

Reden 4: draadloos streamen

Een wifi versterker is ook erg geschikt voor een netwerkverbinding op hele hoge snelheid. Dat maakt het ideaal voor streamen. Bij streamen is het namelijk noodzakelijk dat u een hoge netwerksnelheid heeft, omdat het vaak veel van het internet vraagt. Met een wifi versterker of acces point dat geschikt is voor 900Mbps of meer voor streamen, downloaden en gaming hoeft u zich geen zorgen te maken dat een livestream of online potje gamen niet werkt. Geen verbinding kunnen maken omdat de verbinding te slecht is om te streamen? Niet meer als u een goede wifi versterker aanschaft. Dat is wel heel aangenaam! Sowieso is een goede verbinding altijd prettig, zelfs als u eventjes niet aan het streamen bent. Reden genoeg om een versterker aan te schaffen dus!

Reden 5: snelheden tot wel 1200 Mbps!

Over snel internet gesproken: met een goede versterker kunt u de internetsnelheid tot wel 1200 Mbps laten lopen. Dit is echt een bizar snelle verbinding. Online gamen kan dan met meerdere devices tegelijk, terwijl u ook nog een livestream aan kunt zetten. Een acces point is te plaatsen aan de wand en aan het plafond, zodat de hele ruimte voorzien is van razendsnel internet. Maar ook vlak bij uw beveiligingscamera is het aan te raden om een versterker op te hangen, zodat de beelden altijd goed doorgegeven worden. Dat is natuurlijk het állerbelangrijkste, dat eventuele gebeurtenissen buiten het huis worden vastgelegd. Maar het is ook een leuke bijkomstigheid dat u razendsnel kunt gamen en streamen! Zeker als u fanatieke gamers of seriekijkers in uw huis heeft, zullen zij erg blij zijn dat u een versterker heeft aangeschaft. En u zelf natuurlijk stiekem ook, wanneer u zelf een keertje een film kijkt. Of natuurlijk wanneer achteraf blijkt dat door de versterker uw camera’s iets belangrijks hebben opgenomen!

Reden 6: er zijn een stuk minder kabels nodig

Met wifi versterkers is het logisch dat u niet overal meer een kabel naartoe hoeft te trekken. Het ligt wel heel erg voor de hand, maar is toch ook wel erg prettig. De wifi versterkers zijn zó sterk, dat u met een enkele kabel naar één versterker toe al kunt realiseren dat het hele huis perfect internet heeft. De kabels die er nog liggen zorgen er naast verbinding ook voor dat de versterker van stroom wordt voorzien. De wifi versterkers gebruiken op die manier slechts één stopcontact en maximaal één internetkabel. Dat zorgt dus voor een flinke vermindering in het aantal kabels in uw huis, wat ook wel erg prettig is. Een stuk opgeruimder, én u hoeft minder lelijke kabels weg te werken.

Tot slot

U ziet het: allemaal goede redenen om direct een versterker aan te schaffen. De wifi versterker, ook wel acces points, is een uitstekende oplossing voor onder andere slecht internet, maar ook als oplossing voor een uitbreiding van uw bereik.

Terug naar het overzicht